Sjølvelive i Hjartøyvågen

Sjølvelive i Hjartøyvågen

tirsdag 11. juli 2017

Tro / Rødøya - Esøya!

Vi våkna til liv utpå formiddagen, gråvær og værmeldinga var ikke lovende. Skulle vi ta den planlagte turen til Tro for å gå på Rødøyfjellet? Vi bestemte oss for å dra innom Forvik for å hente diverse avglemte greier, så la vi kursen til Tro.

Her fant vi ei flott gjestebrygge bare en knapp km fra der stien opp til Rødøyfjellet startet.

Vi fikk en superfin tur i passe turvær opp de knappe 300 høydemetrene til toppen av fjellet. Nydelig utsikt over Helgelandskysten. Sjølvelive lå nede i bukta forran skotuppen lengst til venstre.

Mira fant en fin 2'seter å sette seg på halvveis i fjellet. Fabelaktig naturlig benk å sitte og hvile på når man går opp eller ned her. Hvis du vil kan du se film, flere bilder og lese mer om turen på www.villmarkshjerte.no (link).

Etterpå fortsatte vi vår ferd og dro til Esøya. Klokka var blitt ca 22 når vi kom dit. Sola skinte, havet var speilblankt, så vi rodde like greit rundt øya. Dette bildet er tatt på vestsiden av Esøya kl 22:35. Det lyver litt, for det var selvsagt mye lysere, men enda lenge til sola gikk ned.

Når vi rundet odden og startet på østsiden av øya fikk vi oss en god latter. Alt dette oppstyret om "trollpikken" som var blitt ødelagt sørafor?! Vel, heldigvis har vi en her på Helgeland også, så de som ikke har sett en trollkuk, de får ta seg en tur til Esøya!

Skipshundene koser seg ombord i Bærgælive også, sitter i baugen og følger med om det er noe spennende å se.

Ved midnatt hadde vi rodd rundt øya og var tilbake ved Sjølvelive. Den lå ved brygga i det speilblanke havet og glittrende nattelyset. Det er dette som er sjølvelive!

Distanse Svartvassbukta - Forvik: 9,09 nm
Distanse Forvik - Tro: 6,46 nm
Distanse Tro - Esøya: 11,04 nm
Total distanse: 26,49 nm
Tidsbruk: ca 5 timer
Vær; overskya, regn, sol, blikkstille hav.
Totalt antall overnattinger ombord: 6