Sjølvelive i Hjartøyvågen

Sjølvelive i Hjartøyvågen

søndag 2. juli 2017

Helgelandskysten, fra Hjartøya til Husvær!

Det var helt stille i natt, bortsett fra litt regn som trommet forsiktig på båten og noen måser som skråla litt på morgenkvisten. Først kl 10:30 orka vi krype ut av køya. Det ble kaffe, avslapping, litt planleggingsarbeide og noen turer på land sammen med hårballene før jeg tok ut leia mot Husvær.

Kl 14:30 forlot vi Hjartøya. Gjennom Dønnessundet, under to av broene i Herøysundet, så var det bare å fortsette å følge gul (hvit) sektor fra fyrlykt til fyrlykt. Egentlig veldig greit. (På kartet er Hjartøya der den sorte sirkelen med blå pil over er.)

Det var lite båttrafikk i dag, bare en og annen åpen båt som lå og fiska. Fint på havet til tross for at det var ganske overskya. Her er åpne storhavet bak varden, skarv på hver en stake.

Ved 17 tiden var vi vel i havn ved gjestebrygga på Husvær. Det er nydelig her ute. Xˋkapteinen, Lasse, kom og møtte oss på brygga. Hårballene var modne for å tusle en tur på land, så vi gikk oss en tur. Det var godt å strekke litt på beina.

Selv om farvannet her i området er... tja, det som kalles urent farvann, så gikk det veldig greit å komme frem. Stakene viser vei. (Sjølvelive ligger ved flytebrygga der ankeret er, ca midt på kartet.) Nå skal vi fortsette å kose oss glugg-i-hjel ombord i Sjølvelive.

Distanse: ca. 13 nm
Tidsbruk 2,5 timer
Vær: Vindstille, stort sett overskya
Totalt antall overnattinger ombord: 2