Sjølvelive i Hjartøyvågen

Sjølvelive i Hjartøyvågen

onsdag 14. juni 2017

Sjølvelivet får vårpuss og ny teakdør!

I helga var det på tide å få Sjølvelive på land. Spyling og bunnsmøring, vasking og polering av skråget måtte gjøres. Det var fort gjort. Hun stod på land et døgn eller så, skjønner ikke hvorfor båtfolk synes det er så mye jobb med vårpussen?!?!

Vel, nå har vi jo hele partiet fra fenderlista og opp igjen å vaske og polere, men det tar vi etter hvert. Nå skinner i alle fall det partiet som rett og slett var gørr-skittent! Una var rimelig lite fornøyd med dette prosjektet; Hvorfor skal vi være her, liksom? Det er mye mer å lukte på i skogen....

Etter at Sjølvelive var sjøsatt igjen, fortsatte vi å klargjøre ombord. Det meste begynner å bli ferdig nå. Den gamle slitte teakdøra har fått seg ei seriøs renovering. Jeg gikk i gang med friskt mot, laga ei nautisk rose og kledde døra med teaklister, la nating mellom dem, pussa hele greia ned og smurte med teakolje.

Ble ikke den skikkelig fin? Jeg er kjempefornøyd med prosjektet! Lasse holder på med sånne ledningsgreier, rørgreier og har skifta wc ombord. Det gamle var skrekkelig og egentlig det eneste jeg "krevde" å få skifta ut. Dere skal få se etter hvert.

Det ble lange dager ombord, men hva gjør vel det i slikt nydelig vær? Snart kan vi dra på langtur igjen. Bare bittelitt småpjusk igjen å gjøre og en annen tur vi må ta først. Vi gleder oss!