Sjølvelive i Hjartøyvågen

Sjølvelive i Hjartøyvågen

fredag 30. juni 2017

Jentene alene på tur!

Det ble sommer og sol på Helgeland, omsider, så vi jentene dro alene på båttur mens skipperen er på jobb. Det er blitt standsmessig ombord så nå er det bare å kaste loss.

Men at det skulle være så mye styr å dra på jentetur?!?! Først måtte alle tingene som ikke var ferdigfiksa, ferdigfikses... så måtte jeg fylle vann... når vet man at vanntanken er full? Jo, når det renner over... Bærgælivet måtte på vannet, i hagen gjorde den ingen nytte. Så skulle jeg, helt alene (ja, for Mira og Una gidder ikke bry seg) flytte Sjølvelive fra brygga til ei annen brygge for å fyllle disel. Joda, det gikk greit det og. Disel ble fylt og vi la i vei.

Jeg fikk manuvrert Sjølvelive ut av småbåthavna på Forvik og la kursen sørover. Sola skinte og det er ingen tvil; det er sommer på Helgeland. Pulsen var rimelig høy når jeg nærmet meg flytebrygga på Esøya. Jeg skulle legge til helt alene, helst uten å gjøre for stor skade på verken Sjølvelive eller flytebrygga... men som dere ser; det gikk knasende godt! Sjølvelivet er forsvarlig fortøyd; ikke en eneste ny ripe i skråget, ikke tau i propellen og flytebrygga dupper i vannet slik som den skal. Jeg klapper meg selv stolt på skuldra; hvem sier at jenter ikke kan?!?!

Mira og Una brydde seg lite om prosjektet med å legge til flytebrygga, de var mer opptatt av å komme seg på land og sjekke badetemperaturen i sjøen. Jeg forstår dem, det er sydenstemning her. Jeg har valgt å vente til i morgen, eller en annen dag, med å sjekke badetemperaturen.

Så var det tid for en god middag og bare nyte livet. En og annen båt går forbi. Hele sundet er fullt av sild, vannet koker innimellom. Nå skal vi bare slappe av og kose oss, men i morgen skal vi tusle en tur over øya.