Sjølvelive i Hjartøyvågen

Sjølvelive i Hjartøyvågen

fredag 12. august 2016

Storbørja - Svartvassbukta!

Vi forlot Storbørja om morran og gikk innom Forvik for å handle mat og fylle vann. Samt å få alle kantarellene til tørk.

Så satte vi kursen mot Svartvassbukta. Lasse kunne ikke la være å glise av å slippe å være på jobb når vi gikk forbi oppdrettsanlegget hvor kollegaene drev med avlusning. Det er godt med ferie!

Vel ankommet Svartvassbukta, om kvelden, ble Sjølvelive fortøyd med anker og landtau. Vi satt ute på dekk og kosa oss i finværet.
Lasse var på dette tidspunktet ferdigbada.... under fortøyningsprosessen glemte jeg å dra inn slepetauet til Bærgælive, noe som medførte at tauet gikk i propellen... fullstendig amatørmessig av meg! Heldigvis hadde Lasse forutsett at noe slikt kunne skje og investert i en våtdrakt. Dermed hoppa han i sjøen og fikk tauet ut av propellen. Joda, det er dette som er Sjølvelive!
Vi rodde på land og laga bål. Una er en livsnyter og sitter og koser seg med utsikten som vanlig. En båt kom og la seg i munningen til bukta. De dro opp uhorvelige mengder med sild, moro å se på.

Dagen etter gikk vi opp til Svartvatnet. Her satte vi garn og håpet på like stor fangst som i barndommen. Uten hell. Ikke en eneste fisk forvillet seg inn i garnet, så det ble pølsebål på oss.

Vi lot garnet stå over natta, men det var like tomt når vi dro det opp. Slukøret returnerte vi til båten, spiste en god frokost og tøffa videre på vår ferd.

Distanse: 32 nm.
Tidsbruk: 5 timer og 30 minutter
Vær: vindstille og sol
Totalt ant overnattinger ombord: 21