Sjølvelive i Hjartøyvågen

Sjølvelive i Hjartøyvågen

lørdag 2. juli 2016

Herøysundet og videre til Flatøysundet!

Vi våkna til blikkstille hav og fint vær i Hjartøyvågen.

Etter å ha tusla litt på land bestemte vi oss for å gå inn i Herøysundet. Planen var å gå gjennom sundet, men vi ble i tvil om vanndybden, så vi droppa det.


Sola strålte og vi kosa oss ombord. For å få handla litt la vi til gjestebrygga nedenfor butikken. Snakka med andre smilende båtfolk som la til brygga og så tusla vi opp til butikken. 2 turer måtte vi dit, da enkelte ikke husket hva vi skulle handle.... og andre var utenfor med hårballene....

Her bestemte vi oss for å gå til Flatøysundet. Nå skiftet været og det ble skikkelig grått og yr i luften. Underveis var vi innom Minland for å finne en geocache. Litt geocaching må til. Vi besluttet at vi skulle opprette en ny profil på geocaching.com; "Bærgælive", bare for å logge cachene vi finner som ett team på tur med Sjølvelive. Dermed ble dette første cache for "Bærgælive".

Det blir mye roing frem og tilbake når man ligger på svai og hårballene vil på land!

Når vi kom til Flatøysundet var det fint igjen. Vi la oss på svai i en fortøyning som ligger ute der. Una fikk sei til middag og var strålende fornøyd. Mira spiste pølser i lompe, slik som jeg og Lasse. Pølsemonsteret var helt klart også fornøyd. Rødvin til maten og chees balls til dessert. Una er veldig glad i chees balls!

Distanse: 37,25 nm.
Tidsbruk: 8 timer
Vær: sol, vindstille,så yr, lett bris
Totalt ant overnattinger: 7